Chystáte se malovat pokoj nebo rovnou celý byt? Mrkněte se na naše vychytávky, které nesmí chybět v malířské výbavě nováčkovi ani zkušenému profíkovi.

1.Moc velká mřížka? Použijte maskovací pásku

Pokud štětec pořádně neotřete, zbytečně budete plýtvat barvou a nacákáte všude okolo. Malý otvor plechovky vám nedovolí použít mřížku na okapávání? Nezoufejte, máme pro vás tip!
Sáhněte po maskovací pásce. Jak postupovat? Nalepte proužek přes otvor v plechovce, štětec namočte, otřete o pásku a pusťte se do díla!


2.Maskujte vypínače i rámy

Existují v interiéru místa, která nechcete při malování zašpinit? Zakryjte je maskovací páskou! Mezi typické příklady patří rámy oken a dveří nebo vypínače. S páskou je ochráníte před nechtěnými cákanci a ušetříte si čas s otravným čištěním.

Malířův tip: Malujete pouze část pokoje a bojíte se, že štětcem „přetáhnete“? Buďte přesní a použijte pásku i k ohraničení malovaných ploch.


3.Parkety, kryjte se!

Není (snad) nic horšího, než odstraňovat barvu z dřevěných parket. Přikryjte ji proto textilní fólií, díky které podlahu ochráníte před kapající barvou a dalšími cákanci z malování. Textilní fólii navíc jen tak snadno neprotrhnete, jako tomu bývá u igelitové fólie.

4.Zachraňte nábytek před kapkami barev

Při představě, že stěhujete veškerý nábytek z jedné místnosti do druhé, se vám rosí čelo? Nemusí! Sáhněte po zakrývací fólii s páskou, kterou snadno a rychle přikryjete nábytek. A abyste měli jistotu, že fólie při pohybu v místnosti neodletí, přilepte ji k podlaze papírovou lepící páskou.

5.Šetřete záda a neshýbejte se k barvě

Bolí vás záda z neustálého ohýbání? Usnadněte si práci a přelijte část barvy do hrnečku. Až budete potřebovat štětec opřít, uchyťte ho do odkládacího očka.
Navíc díky ergonomickému úchytu hrnek nevyklouzne z ruky. A pokud by vám přece jen zbyl kousek barvy, přikryjte ho víčkem. Zabráníte vyschnutí barvy.

6.Overal sem, overal tam

Chraňte své dýchací cesty v prašném prostředí i během penetrace. Použijte jednorázový pracovní overal s kapucí a ochrannou maskou.


7.Ochraňte dlaně i prsty

Ať už mícháte barvu nebo natíráte stěnu, vždy do práce zapojujete své ruce. Dbejte na jejich ochranu a navlékněte si před aplikací ochranné rukavice. Zvrásněný povrch rukavic navíc zabrání vyklouzávání předmětů z rukou.
Malířův tip: Vícerázové rukavice před dalším použitím vždy zkontrolujte. Pokud jsou prodřené, silně znečištěné nebo ztvrdlé, vyměňte je raději za nové.
 
Chystáte se renovovat svůj pokoj a výmalbu nechcete nechat na malíři? Inspirujte se našimi radami, jak si vymalovat svépomocí.
A pokud si nevíte rady, zastavte se na jednu z našich prodejen. Rádi vám pomůžeme s výběrem materiálu i potřebného příslušenství.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader