Jak na renovaci grilu


Nejste si jisti správným postupem? V našem článku vám ukážeme, jak na to a jaké výrobky pro jeho renovaci použít.

Co všechno budete na renovaci potřebovat?

Ocelový kartáč, míchátko, štětec s přírodní štětinou a vhodnou barvu.

Jaký nátěr je vhodný pro renovaci grilu?

Především musí odolat vysokým teplotám. Nátěry Primalex Žáruvzdorná barva a Primalex Žáruvzdorná kovářská barva na bázi silikonové pryskyřice nárazově snáší teplotu až 700 °C, dlouhodobě pak odolává teplotě až 350 °C. Tyto barvy také chrání povrch před povětrnostními vlivy a korozí. Jejich výhodou je, že se snadno aplikují a mají výbornou přilnavost.
Jak správně postupovat?

Pracujte pouze s vychladlým grilem. Nejprve odstraňte usazeniny a nečistoty z grilu ocelovým kartáčem a gril odmastěte. Povrch otřete suchým hadrem nebo oprašte, aby byl zbaven zbytků barvy a prachu.

Barvu před aplikací řádně promíchejte. Doporučujeme aplikovat ve dvou až třech vrstvách. Každou vrstvu nechte pořádně zaschnout a po aplikaci všech vrstev vypalte na cca 200 - 250 °C, díky čemuž nátěr ztvrdne a bude odolnější.

Postup můžete také najít na našem YT kanálu zde.
Jak o gril správně pečovat?

Kromě čištění roštu a mřížky nezapomeňte po každém grilování vyčistit také grilovací vanu, abyste zabránili korodování povrchu. Gril zvenku otírejte vlhkým hadříkem.

Jaké jsou rozdíly v žáruvzdorných barvách?

Primalex Žáruvzdorná barva je dostupná v černé a stříbrné barvě a zanechává polomatný povrch, Primalex Žáruvzdorná kovářská barva je k dostání pouze v černé barvě a zanechává hrubý povrch, který je hluboce matný. 

Žáruvzdorné barvy Primalex můžete také použít jako ochranný nátěr kouřovodů, kamen nebo kotlů. A nezapomeňte, že tyto nátěry nesmí přijít do styku s přímým plamenem.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader