Abyste plísním předešli, je důležité důkladně větrat. Plísním se totiž daří ve vlhkém a teplém prostředí. Pokud se u vás přeci jen objeví, jak se s nimi vypořádat?

Důležité pravidlo je nikdy se plísně nesnažit zamaskovat jiným nátěrem. Je opravdu důležité plíseň odstranit, následně použít penetraci a povrch natřít novou barvou.

Jak na to?


K odstranění plísní v interiéru vyrábí značka Primalex řadu Primalex Mykostop, která má fungicidní účinky a přináší ucelený protiplísňový systém prevence do interiéru.

Jaké produkty nabízí?

Primalex Mykostop Čistič je profesionální prostředek, který lokálně odstraní biologické nečistoty – řasy, plísně a houby zejména v interiéru, popř. i ve venkovním prostředí na fasády, terasy, schodiště apod. Fungicidní látky pronikají do hloubky ošetřovaných materiálů a přináší tak zaručený výsledek. Tento produkt je dostupný také jako koncentrát.



Primalex Mykostop prevence obohacuje interiérové nátěry Primalex o vysoce účinné fungicidní látky. Tento výrobek tak můžete smíchat s libovolnými Primalex interiérovými nátěry, které pak získávají preventivní účinek proti vzniku plísní.

Primalex Protiplísňová penetrace je speciální prostředek, který omezuje tvorbu plísní. Je při odstraňování plísní zásadní, proniká totiž do hloubky podkladu, který je plísním vystaven stejně jako povrchová malba. Penetrace povrch sjednocuje a zpevňuje a zároveň zlepšuje přilnavost dalších vrstev nátěrů.



Primalex Mykostop je bílý interiérový nátěr, který obsahuje účinné fungicidní látky, které chrání nátěr proti plísním a působí zároveň jako prevence. Barva je výborně kryvá a vyznačuje se vysokou bělostí (min. 92 % BaSO4).

Primalex Mykostop je vhodný do jakýchkoliv vnitřních vlhkých nebo špatně větratelných místností, např. koupelny, WC, sklepy, chodby a jiné technické prostory, kde se plísně již vyskytly nebo jako prevence proti jejich vzniku.



Krok za krokem


Jak správně postupovat při likvidaci plísní?
  1. Ošetřete napadenou zeď dezinfekčním prostředkem Primalex Mykostop čistič proti plísni, řasám a houbám.
  2. Nechte prostředek 24 hodit působit.
  3. Ošetřené místo navlhčete, abyste zabránili šíření částeček plísní dál v interiéru.
  4. Plíseň mechanicky za mokra odstraňte: seškrábejte ji špachtlí, houbou nebo kartáčkem.
  5. Naneste penetrační nátěr Primalex Protiplísňová penetrace.
  6. Stěny natřete malířskou barvou Primalex Mykostop, která ochrání zeď před tvorbou nových plísní nebo použijte Primalex Mykostop prevence v kombinaci s Vámi vybraným interiérovým nátěrem Primalex nebo jakoukoli interiérovou nátěrovou hmotou Primalex obohacenou o přípravek Primalex Mykostop prevence.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader