Od výraznosti k jemnosti

Barvu roku již tradičně vyhlašuje společnost PPG, pod kterou spadají například značky Primalex a Balakryl. Pro rok 2024 se jí stala pastelová Limitless (PPG1091-3). Jedná se o teplý, medově béžový odstín, který reflektuje poptávku zákazníků. Můžeme tak sledovat trend, kdy oblibu výrazných barev posledních let nahrazuje potřeba jemnějších odstínů. „Po celém světě zaznamenáváme přechod od chladnějších a sytých tónů ke světlejším, teplejším odstínům červené, žluté a béžové,“ uvedla k výběru barvy Limitless Silvia Dyrcová, senior marketing manager PPG, Architectural Coatings.
Kombinování barvy roku 2024? Bez limitů!

Jak naznačuje samotný název barvy roku 2024, omezení při kombinování se bát nemusíte. Limitless je moderní a neutrální, díky čemuž ji můžete kombinovat nejen s dalšími pastelovými barvami, ale i s výraznějšími odstíny. „Očekáváme, že teplé neutrální odstíny postupně nahradí chladné tóny, například šedou, a to jak v segmentu zákazníků, kteří si barvy vybírají, tak i v preferencích designerů a profesionálních malířů,“ doplnila Silvia Dyrcová.
 
Limitless se dobře kombinuje s teplými i studenými barvami, jako jsou stínovaná bílá, jemné pastely, zemité neutrální barvy, tóny vzácných kamenů nebo květinové odstíny. Skvěle se navíc hodí nejen k oblíbeným černým a mosazným kovům, ale také ke stříbrným a bronzovým povrchovým úpravám.
Svěžest do vašich domovů

Přejete si dodat vašim prostorům novou svěžest? Jemná Limitless je na to ideální! V interiéru ji můžete použít na všechny čtyři stěny, nebo naopak pouze na akcentované. Skvěle se hodí také na obložení, dveře a skříně. V tom spočívá kouzlo barvy roku 2024 – fantazii se opravdu meze nekladou! Nemusíte se tedy bát s ní vymalovat ani strop nebo se pustit do dekorativní malby. V exteriéru Limitless vynikne na fasádě domu, vstupních dveřích nebo okenních rámech.
Tak jak se vám barva roku 2024 líbí? Nám v Dům barev moc! Už se těšíme, jaké všechny možnosti nám tato barva s nulovými limity přinese. Podělte se s námi o vaše projekty a plány, do odstínu Limitless vám na prodejnách Dům barev natónujeme jak fasádní a interiérové nátěry Primalex, tak krycí barvy Balakryl. A chcete-li načerpat další inspiraci, jak barvy nejlépe kombinovat, podívejte se do vzorníku Voice of Colour.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader