Nejdůležitější otázka, která vás asi napadá: bude barva na plastu držet? Bude, stačí vybrat tu správnou. Přečtěte si, jak na to, a dejte nový život plastovým květináčům, blatníkům a klidně i oknům!

Upozornění na začátek: Nikdy nenatírejte plast barvou, která na něj není určená – pokud nepoužijete základní nátěr, o kterém si brzy povíme víc. Plast je hladký neporézní materiál, na který se klasická barva nepřichytí a brzy se oloupe. Se špatně zvolenou barvou byste vyhodili peníze i svůj čas z okna.

 

Sprej, nebo štětec?

A jakou barvu tedy vybrat? Máte dvě možnosti: Obě mají své výhody. Balakryl Plasty můžete nanášet přímo na plast, nepotřebujete žádnou podkladovou barvu. Nanáší se štětcem a hodí se například na obnovu plastových oken. Vyrábí se ale jen v bílé a hnědé barvě, takže pokud chcete jinou barvu, doporučujeme druhou možnost.
Primalex Základní barva na plasty je bezbarvý sprej, který připraví plast na nanesení barvy, která na plast určená není. Můžete tak sáhnout po jakémkoliv barevném spreji, který bude díky základní barvě držet i na velmi hladkém povrchu.
Nezapomeňte na ochranné pomůcky!

A jak na to?

Máte vybráno? Kromě barvy si připravte ještě tyto pomůcky:
  • zakrývací plachtu nebo noviny (pokud budete natírat něco menšího)
  • technický líh a hadřík
  • jemný brusný papír nebo brusnou houbičku
  • maskovací pásku
Krok po kroku postupujte následovně:
  1. Předmět, který budete natírat, nejdřív očistěte – nejprve vodou se saponátem a potom lihem, abyste plast odmastili a barva dobře přilnula.
  2. Potom doporučujeme povrch mírně zdrsnit jemným brusným papírem a znovu očistit.
  3. A už se můžete dát do natírání! Asi budete potřebovat víc vrstev, mezi jednotlivými vrstvami nechte předchozí dokonale zaschnout.
Barevný tip: Dejte nový život nejen plastům! Inspirujte se v našem článku Ekologické dekorace: Recyklujte a upcyklujte.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader