Co budete potřebovat?

V první řadě nátěrovou hmotu Primalex Beton Efekt. 10litrové balení vám vystačí na 12 až 17 m2, takže pokud se chystáte ozvláštnit jen jednu stěnu pokoje, bohatě s ním vyjdete.



Nemusíte pracovat jen s odstíny šedé, na prodejnách Dům barev pro vás barvu natónujeme na jakýkoliv z 5000 odstínů. Zastavte se u nás!

Dál budete potřebovat:
  • penetrační nátěr
  • špachtli
  • hladítko
  • maskovací pásku a fólii na zakrytí podlahy
  • míchátko
A můžete se pustit do díla!

Barevný tip: Aby zůstal pokoj útulný, doporučujeme použít betonovou barvu jen na jednu stěnu.

Neředit, promíchat

Barva Primalex Beton Efekt je připravená k použití tak, jak jste ji koupili – nemusíte ji ředit ani dobarvovat, stačí promíchat. Zato stěna bude chtít trochu připravit. Očistěte ji a napenetrujte. Penetrační nátěr doporučujeme i před klasickým malováním, sjednotíte tak nasákavost stěny.


Mrkněte na videonávody

Další postup se bude lišit podle toho, jak chcete, aby vaše stěna vypadala. Ale nebojte se, zvládnete všechny varianty. Efekt hrubého betonu vytvoříte pomocí benátského hladítka (s „houbičkou“). Barvu nanášejte ve větší tloušťce, po nanesení obtiskáváním hladítka vytvořte hrubou strukturu, kterou nakonec jemně uhladíte.
Podívejte se na videonávod.
Efekt hrubého betonu

 
Efekt taženého betonu vytvoříte pomocí klasického hladítka. Strukturu vytváříte samotným nanášením v tenčí vrstvě.
Podívejte se na videonávod.
Efekt taženého betonu
 
Barevný tip: Nejste si jistí, co je benátské hladítko nebo jaké hladítko zvolit pro efekt taženého betonu? Zastavte se za námi na prodejně Dům barev, rádi vám poradíme.

Pro efekt betonových kvádrů si na zeď nejdřív načrtněte, jak velké kvádry chcete vytvořit. Pokud přetáhnete i na maskovací pásku na okrajích, získáte body, podle kterých se můžete po nanesení barvy orientovat. Barvu naneste v silnější vrstvě a nechte ji částečně zavadnout. Potom do ní plochým šroubovákem vytlačte hrany kvádrů.
Podívejte se na videonávod.
Efekt kvádrového zdiva.
 
Kdy se pustíte do „betonování“ vy? A který pokoj betonem ozvláštníte? Napište nám na náš Facebook!

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader