Jak na plísně v zimě

Jak se plísní zbavit a zabránit tomu, aby se ve vašem interiéru objevovaly co nejméně?

Příčina

Plísně v interiéru mohou mít více příčin. Nejčastější je zvýšená vlhkost, ať už z důvodu chybné konstrukce domu nebo špatných návyků, tedy nedostatečného větrání nebo vytápění místnosti. Pokud se jedná o konstrukční závadu (např. špatné těsnění), jako lajk se obraťte na odborníky, kteří vám s nápravou poradí.

Prevence

Jak vzniku plísní zabránit? Doporučujeme větrat, větrat a větrat. Neznamená to ale, abyste měli pootevřené okno celý den, ideální je větrat několikrát denně minimálně po dobu deseti minut. Větší pozornost věnujte hlavně kuchyni a koupelně, kde zvýšená vlhkost na denním pořádku.

Odstranění plísní

Jak se takové plísně zbavit? Existují přípravky, které vám s plísněmi zaručeně pomohou. Nikdy se zeď nesnažte pouze zamaskovat a přetřít plíseň barvou. Plíseň je naopak potřeba odstranit pomocí přípravku pro odstranění plísní a následně použít protiplísňovou penetraci a nátěr.

Krok č.1 - Použijte přípravek pro odstranění plísní, který nechte působit 24 hodin

Krok č.2 – Postižené místo navlhčete a umyjte nebo seškrábejte kartáčem nebo špachtlí

Krok č.3 – Naneste penetrační nátěr Primalex protiplísňová penetrace, který pronikne hluboko do podkladu

Krok č.4 – Použijte protiplísňovou barvu Primalex Mykostop

Primalex Mykostop je speciální otěruvzdorný nátěr s vysokou kryvostí a díky fungicidním látkám likviduje plísně a zároveň slouží jako prevence před vznikem nových plísní. Hodí se ideálně do špatně větratelných místností, jako jsou koupelny, toalety, chodby nebo technické místnosti.

Bojíte se případných viditelných rozdílů mezi bílou barvou a Primalex Mykostop? Máme pro vás dobrou zprávu, nátěr je shodný s Primalex Polar, nemusíte se tedy bát rozdílu v bílých odstínech. Pokud budete doma muset po odstranění plísní sjednotit barevnou stěnu, přečtěte si naše desatero k malování, kde najdete cenné rady, na co při malování nezapomenout. Odkaz na článek z projektu na víkend najdete zde!

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader