Jak si vybrat štětec

V našem článku vám pomůžeme se ve štětcích lépe zorientovat. Většina štětců má univerzální použití, pro správnou funkci štětce je ale rozhodující jeho tvar a vlákna.

Tvar štětce

Ploché štětce jsou vhodné na všechny typy nátěrových hmot, naopak kulaté jsou vhodné na dokončovací nebo opravné práce. Dlouhé štětce, například tzv. zárohák, slouží k natírání hůře dostupných míst (jako je topení apod.). Naopak štětce (štětky), které mají velkou natírací plochu, jsou vhodné k natírání omítek nebo k vymalování v interiéru, záleží na hrubosti vláken.

Vlákna štětce

Přírodní vlákna se dají využít na všechny typy nátěrů, dobře nasávají barvu, problémem ale mohou být slabá nebo poškozená vlákna, která se mohou uvolnit a tím mohou narušit povrch malby. Z toho důvodu je lepší používat směsi přírodní štětiny a syntetických vláken – díky přírodním štětinám se barva dobře nasákne a syntetická vlákna zajistí kvalitní rozetření barvy. Stále oblíbenější jsou plně syntetické štětce. Vlákna jsou lehká, rovnoměrně se ohýbají a díky jemným koncům barvu rozetřou zcela kvalitně a rovnoměrně.

Pro vodou ředitelné barvy nebo pro natírání dřeva (lazurování) doporučujeme používat štětce s umělým vláknem.

Jaké jsou nejprodávanější štětce, které nabízíme v prodejnách Dům barev? A jaké mají využití?
Více o produktu naleznete zde.
Více o produktu naleznete zde.
Více o produktu naleznete zde.
Více o produktu naleznete zde.
Více o produktu naleznete zde.
Více o produktu naleznete zde.
Více o produktu naleznete zde.

Pokud si i přesto nebudete vědět rady, neváhejte se obrátit na naše odborníky na prodejně, kteří vám velmi rádi se správnou volbou štětce poradí.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader