Kdo prostory používá a jak často?
K čemu místnost slouží? A jak moc je vytížená? To jsou první otázky, které si při výběru barvy položte. Typicky pro sklepy, sklepní chodby a společné prostory volíme barvu částečně otěruvzdornou nebo otěruvzdornou.
 
Výjimkou je, když i od těchto prostor požadujeme reprezentativnější vzhled, který se barvou nižší kategorie docílit nedá. Ve většině případů nám ale tato barva bude stačit.
 
Otěruvzdorná barva má sice nižší bělost a nelze tónovat, ale vyznačuje se velmi dobrou krycí schopností a příznivou cenou. Pokud v této kategorii barev nechcete sáhnout vedle, vyzkoušejte například ověřený Primalex Standard.
 
Vyšší nároky
Obývací prostory, ložnice, dětské pokoje, ale i chodby s nimi spojené. Zde potřebujeme propojit dekorativní a užitné vlastnosti. Volíme tedy barvu vysoce otěruvzdornou a zářivě bílou.


 
Svými vlastnostmi se pro tento účel hodí například Primalex Polar. Pokud chcete barvu, která je vhodná pro tónování, můžete sáhnout po Primalexu Inspiro.
 
Nejvíce zatížené místnosti
Nejvíce zabrat dostávají stěny v kuchyni, v koupelně a dětském pokoji. Při jejich malování se vám vyplatí sáhnout po omyvatelné barvě. Když omyvatelnou barvu ušpiníte, nemusíte fleky hned přemalovat. Ve většině případů vám bude stačit hadřík a voda s trochou saponátu. Na místa s vysokými nároky je vhodná například barva Primalex Essence, která vám při ušpinění ušetří starosti s dalším malováním.
 
Pro kterou barvu jste se rozhodli? Dejte nám vědět do komentářů na Facebooku.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader