Štít proti korozi s metalickými odlesky

Primalex Kovářská barva 2v1 je samozákladující syntetická alkyd-uretanová barva postavená na tradiční receptuře. Obsahuje železitou slídu, grafit a antikorozní pigmenty. Chrání tak kov proti povětrnostním vlivům a vytváří účinnou bariéru proti vzniku koroze a pronikání vlhkosti. Zanechává hluboce matný a drsný povrch s jemnými metalickými odlesky, které jsou typické pro kované materiály.

Je určená pro finální ochranné, ale i dekorativní nátěry železných povrchů, litiny i materiálů z barevných kovů (např. pozink, měď, hliník). Využít ji můžete na mříže, zábradlí, ploty, brány, ale také ocelové konstrukce, kovaný nábytek nebo lavičky v exteriéru i interiéru.

Rozpalte to! Vaše barva to vydrží

Chcete renovovat krb, kamna, kouřovod nebo jiné tepelně namáhané podklady? Primalex nabízí barvy, které dokážou nárazově snášet teplotní zatížení až 700 °C a dlouhodobě odolávají 350 °C! Přičemž běžná teplota natřených povrchů nepřesahuje 300 °C.

Primalex Žáruvzdorná barva je speciální syntetický teplotně odolný nátěr na bázi silikonové pryskyřice a speciálních anorganických pigmentů. Kromě vysoké teplotní odolnosti je její další výhodou výborná přilnavost a rychlé schnutí. Výsledný povrch je polomatný. Na výběr máte černou a stříbrnou variantu.

Primalex Žáruvzdorná kovářská barva obsahuje navíc hrubší železitou slídu, grafit a antikorozní pigmenty, čímž kovu dodává hluboce matný černý povrch. Je určená pro finální ochranné, ale i dekorativní nátěry ocelových, železných a litinových prvků ve venkovním i vnitřním prostředí.
Potřebujete mít renovaci hotovou rychle, ale efektivně? Použijte Primalex Žáruvzdornou ve spreji! Aplikováním barvy pomocí spreje jednoduše a bleskově obnovíte krásný vzhled kovu.

Ideální pomůcky na aplikaci

Rozhodnete-li se pro aplikaci barvy v plechovce, je potřeba zvolit si adekvátní pomůcky. Všechny zmíněné nátěry je možné nanášet štětcem, válečkem, ale i stříkací pistolí. S plochým štětcem rozhodně nešlápnete vedle, usnadní vám aplikaci přesnými a plynulými tahy. Potřebujete-li se dostat do záhybů lavičky nebo k hůře dostupným částem kamen, využijte takzvaný zárohák. Na drátěný plot je ideální váleček, kterým docílíte rychlého nátěru bez zbytečného plýtvání. Detaily už jen doladíte malým štětcem. Rychlejší a efektivnější aplikace dosáhnete díky stříkací pistoli, která je vhodná na větší kovové plochy.
Široká nabídka pro náročné

Nevyhovuje žádná z výše zmíněných barev vašim požadavkům? Nevadí! Primalex přináší širokou nabídku nátěrů na kov, ze které si zaručeně vyberete:
  • Primalex Barva na kov 2v1 – 14 základních barev + báze, vhodná pro obnovu nátěrů na zkorodovaných podkladech.
  • Primalex Vrchní barva báze lesk/pololesk – kompletní spektrum odstínů, finální nátěry s pevným, a přitom velmi flexibilním povrchem a vynikající odolností proti nepříznivým vnějším vlivům vč. UV záření.
  • Primalex Antikorozní základ – dlouhodobá ochrana proti korozi, zvýšení přilnavosti vrchního nátěru.
  • Primalex Barva na radiátory – bílý nátěr odolný proti vysokým teplotám (max. 100 °C) a žloutnutí, zanechává lesklý vzhled, vhodný také na ohřívače vody nebo teplovodní vedení.
  • Primalex Metal 3v1 – spojuje vlastnosti základního antikorozního nátěru a vrchní barvy, určena k přímým nátěrům např. střech.
Pozor! Barvy nejsou určené k nátěrům, které přicházejí do přímého styku s potravinami, krmivy a pitnou vodou, ani k nátěrům dětského nábytku a hraček.
 

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader