Vybíráte barvu do interiéru, která bude splňovat vaše požadavky?


Kromě odstínu barvy je důležité věnovat pozornost také technickým parametrům vybraného nátěru. Mezi jednotlivými nátěry jsou rozdíly především v jejich vlastnostech. Nátěry mohou být otěruvzdorné a omyvatelné, u kterých může být rozdíl v následné čistitelnosti.

Věděli jste, že interiérové nátěrové hmoty PPG obsahují celkem 50 různých surovin? Jedna receptura může obsahovat deset až dvacet pět surovin a podle toho mají nátěry dané vlastnosti.

U bílých nátěrových hmot jsou klíčové dva parametry: bělost a kryvost. Kryvost nátěrů zajišťují plniva, do kterých patří kaolíny v základních nátěrech a vápence, která jsou ve vyšších kategoriích nátěrů. K zvýšení bělosti se u nátěrů používá titanová běloba.

Na otěruvzdornost a omyvatelnost použité barvy má vliv podíl pojivové složky. Barvy, které mají nízký podíl pojiva, jsou otěruvzdorné za sucha, barvy s vyšším obsahem pojiva jsou otěruvzdorné za mokra a prémiové nátěry mohou být plně omyvatelné a lépe i hůře čistitelné od různých skvrn.

U interiérových nátěrů hraje důležitou roli jejich otěruvzdornost a omyvatelnost.

Jaké jsou hlavní benefity a použití otěruvzdorných nátěrů?


Primalex Plus je nejprodávanějším produktem od značky Primalex na českém trhu. Tento nátěr je snadno aplikovatelný, s vynikající kryvostí a zároveň je i otěruvzdorný. Navíc zajišťuje vyšší bělost. Je vhodný na minerální povrchy v interiérech, např. v obývacích pokojích, ložnicích nebo v prostorech kanceláří.

Primalex Polar je bílá interiérová barva, která nabízí dokonalou bělost (min. 92% BaSO4) díky tomu, že obsahuje nejkvalitnější kalcinované vápence a vysoký podíl titanové běloby. Snadno se aplikuje a je vysoce otěruvzdorný. Je ideální pro malování stěn a stropů interiérů v obytných a také komerčních prostorech, zejména reprezentativního charakteru.

Otěruvzdorné barvy Primalex Plus a Primalex Polar


Jaké jsou hlavní benefity a použití otěruvzdorných a omyvatelných nátěrů?

 
Primalex Fortec je omyvatelný nátěr, který se vyznačuje vysokou paropropustností, je tedy vhodný do vysoce zatěžovaných míst a na náročné povrchy, které jsou příležitostně vystavovány vlhkosti. Doporučujeme ho použít zejména do kuchyní, dětských pokojů a koupelen, kde je předpoklad vyššího zatěžování nebo občasného kontaktu s vodou a parou.  
 
Primalex Essence prémiová omyvatelná interiérová barva s vysokou kryvostí a snadnou aplikací. Je odolná proti otěru za mokra a znečištění a hodí se i do prostor, kde dochází ke kontaktu s vodou a párou, jako jsou kuchyně a koupelny. Vybírat můžete z palety 42 moderních odstínů, které mají sametově matný vzhled. 
 
Primalex Ceramic je omyvatelná a velmi snadno čistitelná interiérová barva nejvyšší kvality. Obsahuje inovativní hydrofobní částice, které minimalizují průnik tekutých nečistot a vytváří tak výjimečně hydrofobní a paropropustný povrch, který je odolný vůči mytí i drhnutí. Běžné skvrny, např. od kečupu, hořčice tak jednoduše odstraníte.
 
Speciální interiérová barva Primalex Bacteria Resist je interiérový vysoce kryvý a odolný nátěr, která obsahuje technologii ACTIVE SILVER. Ta zamezuje růstu bakterií a plísní na povrchu nátěru. Kam je ideální tuto barvu použít? Doporučuje se proto zejména do nemocnic, klinik, lékařských ordinací, operačních sálů, školek, škol, hotelů a restaurací, ale i domácností, kde chceme klást důraz na čistotu a hygieničnost prostředí. 
 
Primalex Bacteria Resist obsahuje technologii ACTIVE SILVER


Všechny tyto interiérové nátěry jsou dostupné ve vybraných odstínech, pokud byste rádi jiný odstín, je možné natónovat až do 20 000 odstínů v našich tónovacích centrech, které najdete ve všech prodejnách Dům barev.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader