1. Bez větrání to nejde? Kdepak!
Děsí vás představa, že budete muset topit a zároveň větrat, aby barva uschla a nebyla cítit po celém bytě? Moderní barvy, především vodou ředitelné, nezapáchají a jsou bezpečné i pro vaše zdraví. Proto nemusíte zbytečně větrat a můžete stěny nechat schnout za zavřenými okny.
 
Pokud přece jen na větrání trváte, doporučujeme „šokové větrání“, kdy se sušší zimní vzduch smíchá se vzduchem v místnosti a vytvoří skvělé podmínky pro schnutí.
 
Barevný tip: Chcete mít jistotu, že zvolíte zdravotně nezávadnou barvu? Rádi vám poradíme na prodejnách Dům barev, a dokonce vám i namícháme požadovaný odstín.


2. Zvládnete to rychleji a kvalitněji
Suchý vzduch a vytápěná místnost. Přesně tato kombinace je pro malování ideální. Oproti létu je zimní vzduch daleko sušší, takže barva uschne rychleji a důkladněji. Protože se do nátěru nedostane vlhký vzduch, nebude ani tolik náchylný k praskání a loupání.
 
Topení kvůli malování určitě nevypínejte. Nateplých zdech schne všechno rychleji, takže bude vymalováno, než se nadějete. Nemluvě o tom, že vyhřáté stěny prodlužují životnost nátěru.

 
Barevný tip: Co dalšího nedělat? Poučte se z 5 nejčastějších chyb při malování.
 
3. Ušetříte
Myslete prakticky. Jestli chcete vymalovat od profesionála, právě v zimě se vyhnete dlouhým čekacím lhůtám, protože „malířská sezóna“ je během léta.  Když budete mít štěstí, budete moct využít mimosezónní slevy, a pokud malíře platíte od hodiny, ušetříte ještě víc! Díky ideálním podmínkám pro malování a rychlejšímu schnutí se celý proces zkrátí.
 
Ušetřené peníze tak investovat třeba do nových bytových dekorací, které dodají vašemu domovu tu správnou atmosféru.
 
 
Přečtěte si další rady pro snadné a kvalitní malování:
Jak vybrat malířský váleček
Vymalujte si bez nepořádku
Přehled o štětcích: Jak si vybrat ten nejvhodnější?

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader