Jak správně vybrat váleček


Chystáte se vymalovat obývací pokoj, kuchyň, nebo dětský pokojíček? Pak by měl být váleček vaší povinnou výbavou. Vyznat se v nich ale není jednoduché, na trhu existuje mnoho typů i velikostí. V našem článku vám pomůžeme se ve válečcích lépe zorientovat a poradíme vám se správným výběrem, aby vám šlo malování od ruky.

Proč při malování zvolit váleček namísto štětce?


Je to jednoduché: váleček je na větší plochy ideální, nezanechává šmouhy a tahy a navíc je aplikace barvy pomocí válečku mnohem rychlejší, nemluvě o nepořádku, který může štětec napáchat.

Na co se při výběru vhodného válečku zaměřit?


Důležitá je šířka válečku. Pokud se chystáte malovat velkou plochu, zvolte široký váleček. Pro malování hůře dostupných míst nebo malých ploch, jako jsou výklenky a kouty, jsou ideální užší válečky.

Povrch, který se chystáte malovat, hraje také důležitou roli. Pokud se chystáte natírat hladký povrch, to znamená sádrokarton, stěrkovou omítku nebo třeba dveře, vhodný je váleček z mikrovlákna nebo polyamidu s kratším vláknem, který barvu lépe drží. Pro hrubší povrchy jako jsou fasády nebo betonové omítky, zvolte váleček z polyamidu s delším vláknem, který pojme větší množství barvy.

Na trhu jsou k dostání válečky z různých materiálů. Nejkvalitnější válečky jsou z polyamidových vláken. Toto syntetické vlákno má delší životnost a dobře absorbuje barvu. Velkou roli hraje také to, jaký nátěr budete pomocí válečku aplikovat. V materiálech a vhodnosti nátěru vám pomůže náš seznam válečků, které můžete najít v nabídce Dům barev.
Malířský váleček ProGOLD TripleRED PG 2012 můžete koupit na Dům barev.

Malířský váleček ProGOLD PG 2050 můžete koupit na Dům barev.

Malířský váleček ProGOLD NYLON PG 2043 můžete koupit na Dům barev.

Malířský váleček ProGOLD PG 2014 můžete koupit na Dům barev.

Lakovací váleček ProGOLD VELUR PG 2042 můžete zakoupit na Dům barev.

Lakovací váleček FLOCK PG 2051 můžete koupit na Dům barev.

Lakovací váleček PG 2040 můžete koupit na Dům barev.

Pokud si i přesto nebudete se správným výběrem válečku jisti, neváhejte se obrátit na naše odborníky přímo v prodejnách Dům barev, kteří vám s výběrem rádi poradí. Jsme tu pro vás.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader